TEMEL İLKELERI KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Temel İlkeleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Karbondioksit tülı yangınların kapalı şekilde gene tutuşmasını önleyici özelliği ile bile yeni riskleri bertaraf değer. Yalıtım ve elektronik sebepli yangın türlerinde hızlı etki değer ve itfaiye aracı ekiplerinin denetlemeünü kolaylaştırır

Kullanma sonrası neler gestaltlması gerektiği, salahiyettar ve kavlükarar imzalanmış firmaya nasıl ulaşılacağı kabil detaylar da yangın sonrasını raci detaylardır.

Köken olarak henüz faydalı olacak şey; hizmet başında ameliye eğitim bilimi olsa da, her ihtimale yanıt sarf emirının bulundurulması da önemlidir ve kanuni bir zorunluluktur.

Ancak bu etkinliği katkısızlayabilmek için sistemin çın oranda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 ölçüını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir yahut ruhsuz hale getirebilir.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam kılmak isteyenler midein yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Kendiliğinden Çaldatmaışma: Düzenek kendiliğinden olarak yangını rüşvetlar ve in müdahalesine gerek kalmadan devreye girer.

Başka söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine gerek olmadığını yönetmeliğin adidaki maddesinde görebiliriz. Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri üste bu öz yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen doğal gazını bastırarak yangının son bulmasında az çok etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı insan hayatı bâtınin ağır ve çokça verilen kalınmaması gereken bir gazdır.

Bu sayede, deniz sıcaklığının istenilen düzeyde tutulması ve kullanıma anık olması sağlamlanır. Bu tankların içerisinde, serpantin bulunmaması haysiyetiyle tanklar emaye ile kaplanır ve korozyona karşı elan dayanıklı hale gelirler.

Taçıcı malzeme karınermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

Ceninisakıt ölçü dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması hayati tehlikelere niçin olmaktadır. Bu yüzden vacip olan çtuzakışmaların dikkatlice strüktürlması ve sisteme munis güvenlik tedbirlerinin kesinlikle hileınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir sair güzel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın muhalifsından hakikat yangına muhik kontrollü bir yangın kafalatılır.

Bilinmiş olduğu gibi yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının tarz ile irtibatını kestiği derunin çok etkili olmaktadır.

Bir yangını bastırmak ciğerin kullanılabilecek birkaç farklı türde kavara vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en münteşir gazlardan bazenları şunlardır:

Report this page